htc notes evernote – notes app opgeheven, notes kwijt

Ja dus dan gaat htc sinds de android 5 lollipop update de notes app gewoon wegdonderen en roepen dat je dan maar een evernote account moet nemen. Knap lelijk, en het lijkt er in eerste instantie op dat je notes weg zijn. Dat zijn de niet.

Installeer de evernote app en maak een account aan.

Ga op je foon naar settings -» accounts & sync

Daar zou sync notes to evernote tussen moeten staan. Zie je die niet staan, dan voeg je hem toe via de instellingen van “account & sync” rechtsbovenin.

Klik erop en hij gaat syncen. Je foon gaat nog allemaal dingen roepen over dat je een account moet hebben enzo. Fuk dat, gewoon yes en ok etc etc. Want die heb je net aangemaakt.

Na een minuut of 2 stonden mijn notes in evernote. Hier de link naar de evernote support page hierover: https://evernote.com/contact/support/kb/#!/article/91208787 

Mocht het allemaal niet werken: je originele notes staan in een hidden folder op je foon: .data/htcnotes . In bijvoorbeeld es file explorer kan je hidden folders zien door in settings view hidden folders te checken. De notes staan helaas in een of ander bizar gecodeerd html formaat dus ik kon er (ook via andere encodings) niks mee. Maar een echte datanerd kan er vast wel kaas van maken.

Leave a comment